Voor- en nadelen van een stalen taatsdeur

Taatsdeuren

De taatsdeur is één van de populairste binnendeuren voor woningen en kantoren. Maar wat is eigenlijk een taatsdeur? En waarom is hij zo populair? Heeft het hebben van een taatsdeur ook nadelen? Die vragen gaan we hieronder beantwoorden.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een kozijnloze deur die om een verticale as draait. De deur kan hierdoor naar beide kanten worden geopend. De draaipunten (ook wel taatsen genoemd) bevinden zich aan de boven- en onderkant van de deur.

Er zijn dus een aantal verschillen met een ‘gewone’ scharnierdeur. De meeste deuren worden gemonteerd aan een kozijn, deurpost of muur. Een taatsdeur wordt gemonteerd aan het plafond en de vloer.

Voordelen van een taatsdeur

Taatsdeuren hebben een aantal voordelen ten opzichte van scharnierdeuren.

 • Het grote voordeel van een taatsdeur is dat hij zowel naar binnen als naar buiten kan
  draaien. Eigenlijk kan je een taatsdeur dus zien als een soort draaiende wand. Dit is bijvoorbeeld erg makkelijk voor mindervalide.
 • Een taatsdeur heeft geen kozijn of deurpost. Daardoor heeft hij vaak een mooie
  minimalistische uitstraling. Hierdoor kan je een taatsdeur makkelijk herkennen en is het een echte eye-catcher.
 • Onze taatsdeuren zijn geschikt voor kleine kinderen en mindervalide. Omdat de deur niet in een kozijn dichtvalt is de kans op vingers tussen de deur beperkt.
 • Een taatsdeur kan worden ingesteld op verschillende ”zwaarte” waardoor het voor kinderen en mindervalide makkelijk is de deur te openen.
 • Er is ruime keuze uit handbeslag en staalprofielen.
 • De stalen taatsdeuren zijn zelfsluitend en hebben ingebouwde 0° en 90° positionering

Nadelen van een taatsdeur

Er zijn ook een aantal nadelen die taatsdeuren met zich meebrengen:

 • Vaak zijn taatsdeuren iets duurder dan normale deuren, maar daar krijg je dan ook wel iets unieks voor terug. Bij ons zijn de taatsdeuren echter niet duurder. Dit is mogelijk doordat wij er in gespecialiseerd zijn en ze vaak plaatsen.
 • Vaak moet er bij een taatsdeur rekening worden gehouden met de vloer en de ruimte voor het scharnier. Ook is er bij een taatsdeur soms een gat in de vloer nodig. Gelukkig is dit bij onze taatsdeuren nooit het geval. Wij verwerken het scharnier in de deur en daardoor is een ouderwetse vloerpot niet meer nodig.

Taatsdeuren bij Uniek Staal

Als je meer informatie wilt over taatsdeuren van Uniek Staal, neem dan even een kijkje bij onze taatsdeuren op maat. Hier vind je meer informatie en kan je een offerte aanvragen. Ook mag je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.